Ga naar content
Mijn buurt: 
Bellinistraat, 2901KA Capelle aan den IJssel +5.0km
  Verander locatie

  Discriminatie - Erasmusbrug - Rotterdam Zuid

  De politie is onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de uitingen die zijn geprojecteerd op de Erasmusbrug tijdens de jaarwisseling. De politie zoekt getuigen die op Oudejaarsdag iets verdachts hebben gezien of die op Oudejaarsavond een lichtstraal hebben gezien die mogelijk van de projector zou kunnen zijn en meer informatie hebben waar deze ongeveer vandaan kwam.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  Het apparaat waarmee werd geprojecteerd die late zaterdagavond 31 december in Rotterdam, is vermoedelijk een handzaam model zoals dat op de foto hieronder en kan van vrij grote afstand worden gebruikt.

   

  Locatie projector

  De laserprojector moet op of vlak bij de Wilhelminakade, het Wilhelminaplein of aan de noordzijde van de Willemskade of Westerkade hebben gestaan. Weet u daar iets over en/of heeft u een idee wie erbij betrokken kan of kunnen zijn geweest, neem dan alstublieft contact op met de politie. Het compacte apparaat is overigens volledig draadloos te gebruiken.

  Omschrijving

  Discriminatie

  Het OM is van mening dat de uitingen strafbaar zijn. Op basis van de context waarin de uitlatingen zijn gedaan en de samenhang daarvan meent het OM dat er sprake is van discriminatie. De vrijheid van meningsuiting is een van de fundamentele rechten in de Nederlandse wet. Je mag dus zeggen en vinden wat je wilt. Maar aan die vrijheid van meningsuiting zijn grenzen gesteld. Een van die grenzen is dat uitingen nooit mogen aanzetten tot discriminatie of een andere bevolkingsgroep mogen beledigen. 

  Specifieke getuigen

  De politie komt graag in contact met specifieke getuigen: heeft u gezien waar de projectie vandaan kwam of heeft u iets gezien in de aanloop naar de jaarwisseling toe? Dan wilt de politie graag met u spreken. Dit kan via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=S7k1pNrv3BE

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening