Ga naar content
Mijn buurt: 
Zwolle +5.0km
  Verander locatie

  Bedreiging – Geldersedijk – Hattem

  Een 35-jarige vrouw uit Hattem fietste over de Geldersedijk in Hattem toen ze door een man gedwongen werd om te stoppen. Hij bedreigde haar met een vuurwapen en eiste dat de vrouw haar eigen handen met tape vastbond. Het slachtoffer wist in te praten op haar belager en zo erger te voorkomen. Wie heeft er meer informatie?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op zondagavond 19 februari, rond 10 over half 12 fietste het slachtoffer over de Geldersedijk in Hattem. Ze fietste in de richting van Zalk. Op een gegeven moment keek ze opzij en zag ze dat een man naast haar fietste. Hij dwong haar te stoppen. Eenmaal afgestapt zag de vrouw dat de man een vuurwapen op haar richtte. Hij bedreigde haar ermee en hij eiste dat de vrouw haar eigen handen met tape vastbond. Het slachtoffer praatte in op haar belager en wist zo erger te voorkomen. De man maakte zijn excuses en vertrok vervolgens op de fiets richting Hattem.

  Toen de man achter de vrouw fietste, weten we dat ook een tegemoetkomende fietser is gepasseerd. Dit kan voor ons een hele belangrijke getuige zijn. Dus fietste je daar op zondagavond 19 februari, rond 10 over half 12 over de Geldersedijk laat het ons dan vooral weten. Verder vragen we ook aan getuigen om zich te melden als zij iets hebben gezien op de Geldersedijk rond 23.40 uur.

  Verder roepen we de verdachte op om zichzelf te melden. Hoewel hij tot inkeer kwam, heeft hij een ernstig strafbaar feit gepleegd.

  Signalement verdachte
  De verdachte:
  -  Is tussen de 18 en 25 jaar oud
  - Tussen de 1.75m en 1.80m lang
  - Hij heeft kort zwart haar
  - En een slank postuur
  - Een lichte huidskleur
  - Hij droeg die avond een zwarte gewatteerde dunne korte jas
  - En in zijn linker oor droeg hij een witte airpod
  - Verder sprak hij goed Nederlands
  - En weten we dat hij fietste op een herenfiets.

  Contact
  We nemen deze zaak zeer serieus en roepen iedereen op die informatie heeft om contact op te nemen met ons. Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Xp31Vk6oFYs

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening