Ga naar content
Mijn buurt: 
Utrech +5.0km
    Verander locatie

    Bankpasfraude - Keukenstraat - Utrecht

    Een 68-jarige man is slachtoffer geworden van een bankpasfraude via een vals SMS-bericht. Nadat hij zijn pinpas afgeeft aan een koerier, blijkt dat de man meer dan €4000,- kwijt is. De persoon die met de pas pint in Bunnik en Zeist is te zien op beeld. Wie herkent deze jongen met blokjesbeugel die pint met de gestolen pinpas?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Deze beelden zijn eerder al gedeeld in de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op 24 mei 2023. We zijn nog steeds op zoek naar deze oplichter.

    Omschrijving

    Maandag 16 januari omstreeks 16:00 uur kreeg het 68-jarige slachtoffer een SMS-bericht. In het bericht stond dat de telefoon zou zijn “gekraakt” en dat momenteel verdachte transacties zouden worden gedaan met de rekeningen. Om te voorkomen dat de transacties zouden plaatsvinden, moest het slachtoffer een nummer bellen.

    Het nummer werd gebeld en er werd opgenomen door een man die keurig Nederlands sprak. Het slachtoffer vertrouwde de man meteen, gezien zijn taalgebruik en het standvastige verhaal dat het slachtoffer werd verteld. De man vertelde het slachtoffer dat er een koerier zou komen om alles op te halen. Zowel de pinpassen als de mobiele telefoon gezien de “hack” van de telefoon.

    Omstreeks 17:30 uur wordt er aangebeld aan de Keukenstraat in Utrecht. Terwijl de koerier aanbelt wordt het slachtoffer nog gevraagd aan de telefoon om wat voor pinpassen het gaat en wat de pincodes ervan zijn. Daarna geeft het slachtoffer alles mee aan de koerier.

    Later op de avond wordt er door de bank gebed. De vrouw van het slachtoffer neemt op en er wordt haar verteld dat er vreemde transacties plaatsvinden en dat het daglimiet is verhoogd. Daarna vallen de puzzelstukjes in elkaar en blijkt het echtpaar te zijn opgelicht voor meer dan €4000,-.

    Signalement verdachte:

    • Donkergetinte man;
    • Normaal postuur;
    • Rond de 18 jaar;
    • Zwart, kort, krullend haar;
    • Tussen de 1.60M en 1.70M.
    • Had toen een blokjesbeugel in

    Vragen

    Wie herkent deze man van de beelden? Opvallend is zijn blokjesbeugel.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Yed4VlMloTw

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening