Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
De Bilt, De Bilt, Utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Rellen - Herculesplein - Utrecht

  Zondag 26 mei was de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. We zoeken nog steeds een aantal relschoppers. Weet jij wie dit zijn?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  De beelden van NN19 en NN52 zijn offline gehaald, omdat zij zich hebben gemeld op het politiebrueau. We zijn nog wel op zoek naar de andere relschoppers.

  Omschrijving

  De rellen
  Na de wedstrijd zochten supportersgroepen elkaar op. De Mobiele Eenheid (ME) probeerde dit te voorkomen, maar werd geconfronteerd met geweld. Er werden straatstenen, pionnen en fietsen gegooid, en voertuigen van de ME werden beschadigd. De burgemeester kondigde een noodbevel af en de ME voerde charges uit met wapenstokken en surveillancehonden. Waarschuwingsschoten werden gelost. Rond 23:00 uur was de orde hersteld.

  Gewonden
  Door de rellen raakten omstanders en meerdere politiemensen gewond. Een agent met hoofdletsel werd naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn aangiftes gedaan. Ook vielen gewonden door politieoptreden, waaronder iemand die werd aangereden door een ME-voertuig.

  De afgelopen weken hebben meerdere verdachten zich gemeld. En er zijn ook tips binnengekomen over de identiteit van de overige verdachten. We tonen nu beelden van vijf nieuwe verdachten en we zoeken nog altijd de identiteit van NN17 en NN18.  De recherche wil gaag de identiteit weten wie dit zijn. 

  Vragen

  • Wie heeft er beelden van de ongeregeldheden? 
  • Heb jij informatie die kan helpen bij het onderzoek? 
  • Was jij erbij en heb je je gewelddadig gedragen of spullen vernield? Meld je dan! Ga naar Meld je nu

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=y3kDZzV-lJ4

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening