Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Amsterdam +5.0km
  Verander locatie

  Afspraak via datingsite eindigt in gijzeling - Jan Rebelstraat en Kinkerstraat - Amsterdam

  Een afspraakje via datingsite eindigt in een gijzeling van meerdere dagen. Het overkwam een 52-jarige man toen hij afsprak met een date via een datingsite.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het slachtoffer besluit af te spreken met een date die hij via een datingsite heeft leren kennen. Wanneer hij aankomt op de afgesproken plek, wordt het slachtoffer niet opgewacht door zijn date. Er wachten twee jongens op hem die het slachtoffer onder bedreiging van een vuurwerpen meenemen naar een woning in de Jan Rebelstraat. Hier wordt hij vastgebonden. Zijn telefoon wordt afgepakt en hij moet zijn code geven. De volgende dag wordt het slachtoffer meegenomen naar een woning op de Kinkerstraat. Als hij hier de volgende dag alleen wakker wordt, vlucht hij de woning uit en gaat direct naar de politie.

  Het slachtoffer is in twee woningen vastgehouden en bedreigd met een vuurwapen. Ook hebben de verdachten ruim 23.000 euro van de rekeningen van het slachtoffer weggenomen. Daarnaast hebben de verdachten ingebroken in de woning van het slachtoffer terwijl ze hem vasthielden. Het slachtoffer is enorm geschrokken van dit heftige incident. De politie wil daarom graag weten wie de man op de beelden is. Deze man gebruikt de gestolen bankpas van het slachtoffer. Herkent u deze man of heeft u meer informatie over dit incident? Geef uw informatie door via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=y_qj0Yjouhw

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening