Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Adriaan Goekooplaan, 's-Gravenhage +10.0km
  Verander locatie

  Babbeltrucs - Den Haag - Katwijk - Leiderdorp - Alphen aan den Rijn - Westland

  De afgelopen tijd weten oplichters van babbeltrucs in de omgeving van Den Haag het vertrouwen te wekken door de naam te gebruiken van een wijkagent.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De oplichter stelt zich aan de telefoon voor als de wijkagent en gebruikt daarbij de naam van een ├ęchte wijkagent. Oplichters komen vriendelijk en vertrouwelijk over, met de bedoeling hun slachtoffers voor zich te winnen. Op deze manier worden er duizenden euro's van de bankrekening van het slachtoffer gehaald en geven mensen bijvoorbeeld waardevolle sieraden mee. Vooral ouderen worden vaak het slachtoffer van deze babbeltrucs. De politie, de wijkagent of de bank zal nooit aan de deur komen om bankpasjes of andere waardevolle spullen op te halen of met de vraag de pincode af te geven. In de uitzending komt wijkagent Rudy Dubbeldam aan het woord en geeft hij preventieve tips. 

   

  Vragen

  Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening