Ga naar content
Mijn buurt: 
9715 +5.0km
Verander locatie

Studenteninformatie

Petra Koops van 't Jagt en Edwin Valkema zijn de studentagenten van de politie in de stad Groningen. Ze werken vanuit het hoofdbureau aan de Rademarkt. Wat kunnen studenten van de studentagent verwachten?

De studentagenten in Groningen

Groningen is een studentenstad. Met de studentagent slaat de politie een brug naar studenten in de stad. Bovendien krijgt de politie zo inzicht in problemen rondom studenten. Hier wordt zowel preventief als repressief tegen opgetreden. Ook onderhoudt de studentagent regelmatig contact met gemeentes, scholen, universiteiten en studentenverenigingen. 

De studentagent geeft voorlichting aan studenten over diverse thema's, zoals inbraakpreventie, diefstal in de horeca, heling en fietsdiefstal. De prioriteit van geluidsoverlast is verhoogd, dit betekent dat de politie sneller kan ingrijpen. Ook hierover wordt door de studentagent informatie gegeven. Daarnaast brengen Petra en Edwin in kaart welke (studenten)woningen voor structurele overlast zorgen.

In contact via Twitter en Facebook
Wil jij je studietijd leuk én ook veilig doorkomen? En de politie helpen Groningen óók voor studenten veiliger te maken? Like Studentagent dan op Facebook of volg @studentagent op Twitter. Als fan of follower van Studentagent ontvang je geregeld informatie die voor jou als student van belang kan zijn.

Preventietips
Als je laptop wordt gestolen, kost dat veel geld. Maar je bent ook nog eens een heleboel informatie kwijt. Soms zelfs je hele scriptie. Hoe maak je het inbrekers moeilijker om in te breken? Deze, maar ook informatie over waar je goedkoop een fiets koopt, vind je bij onderwerpen. Hier vind je ook meer informatie over wildplassen, baldadigheid, heling, diefstal in horeca, woninginbraak en geluidsoverlast. In deze flyer lees je 5 tips voor een leuke en veilige tijd in de stad Groningen. Voor internationale studenten hebben we een speciale folder in het Engels.

Bereikbaarheid
De studentagent houdt zich niet bezig met individuele zaken van studenten, zoals de aangifte van een gestolen fiets. Wel kunnen Petra en Edwin benaderd worden voor het geven van informatie over bovengenoemde thema's. 

Petra en Edwin zijn op werkdagen tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.