Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Utrecht Veilig! Dat doen we samen.

  Samenwerkingsverband politie en andere partners in veiligheid

  De politie maakt zich samen met verschillende partners sterk voor de veiligheid in de regio. In de stad Utrecht pakken we dat projectmatig aan onder het motto: Utrecht Veilig! Dat doen we samen.

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=u-sdpSstfnk

  Resterende criminaliteit de kop indrukken

  In 2003 daalde de criminaliteit in Utrecht spectaculair met 20 procent. Het project 'Utrecht Veilig! Dat doen we samen' is opgezet om de nog resterende criminaliteit in Utrecht voor een groot deel de kop in te drukken.

  Deze resultaten krijg je in je eentje niet voor elkaar. Op de internetsite van de Gemeente Utrecht kunt u lezen u wat u zélf kunt doen: voor een veiliger Utrecht en aan uw eigen veiligheid. En over de aanpak van de Gemeente Utrecht, samen met haar partners.zien hoe de gemeente, politie en openbaar ministerie de handen ineen hebben geslagen in het project, dat uit een combinatie van een buurtgerichte en een dadergerichte aanpak bestaat.

  Dadergerichte aanpak en preventie

  Deze aanpak uit zich in meerdere deelprojecten waaraan verschillende organisaties hun steentje bijdragen. Al deze projecten staan op deze site omschreven. De dadergerichte aanpak richt zich op het strenger aanpakken van veelplegers en geweldplegers door politie en openbaar ministerie. Maar repressie werkt alleen op de korte termijn. Voorkomen blijft beter dan genezen. De gemeente zet daarom met name in op preventie.