Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Er is bij u ingebroken, wat nu?

  Inhoudsopgave

  Denkt u dat er bij u wordt ingebroken of betrapt u een inbreker op heterdaad? Bel dan direct 112. We komen dan zo snel mogelijk ter plaatse!

  Is er bij u ingebroken maar is de situatie niet urgent, bel dan 112 of 0900 8844.

  Politieonderzoek

  Wanneer u melding maakt van een inbraak komt er een agent bij u thuis om de situatie op te nemen en uw aangifte op te nemen. Wanneer de agent denkt dat er reden voor is, worden ook de forensische specialisten ingeschakeld. Zij komen sporen ‘veiligstellen’. Dat betekent dat zij sporen die zijn achtergelaten door de inbreker(s) veredelen. Het kan hierbij gaan om braaksporen maar ook vingerafdrukken en bloedsporen. Hier enige tips over wat wel en vooral niet te doen wanneer de forensich specialist onderzoek komt doen >>

   

   

  Goederenlijst: let op de unieke eigenschappen van uw spullen

  De agent die bij u thuis komt, zal ook uw aangifte opnemen. Hij/zij zal u vragen een goederenlijst in te vullen. In de goederenlijst vermeldt u wat u allemaal mist. Vermeld zoveel mogelijke specifieke, unieke eigenschappen van de gestolen goederen. Een kras op een laptop, de inscriptie van een ring.... dit zijn gegevens die voor ons onderzoek zeer interessant kunnen zijn. En ook alles dat een uniek nummer heeft, van bibliotheekpas tot computer, en alles met unieke eigenschappenis voor ons onderzoek van waarde.

  Overigens is dit soort informatie niet alleen van belang voor ons onderzoek. Omdat de goederen direct naar u zijn te herleiden, is de kans groter dat u uw spullen ooit terug ziet. Wanneer bijvoorbeeld bij een woninginbreker thuis goederen worden gevonden waarvan we denken dat deze afkomstig zijn van diefstal, gaan we op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Goede omschrijvingen maar vooral ook unieke nummers helpen daar bij. Vul daarom deze registratiekaarten in en maak foto’s van goederen die niet naar nummer te registreren zijn.

  Passen en gsm blokkeren

  Wanneer uw geldpassen zijn gestolen, doet u er goed aan deze zo snel mogelijk te blokkeren. Op de site www.pasblokkeren.nl vindt u alle benodigde telefoonnummers voor instellingen met pasjes, betaal- en spaarpassen. Laat bij diefstal van uw gsm deze blokkeren. Hierbij een aantal telefoonnummers van de grootste providers.

  KPN: 06 120 01 200

  Telfort: 0900 9596

  T-Mobile: 0800 7111

  Vodafone: 06 54 500 100

  Slachtofferhulp

  Wanneer u aangifte doet wordt u slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen hebben hier baat bij. Want een inbraak gaat je meestal niet in de koude kleren zitten. Kijk hier voor meer informatie over slachtofferhulp: https://www.slachtofferhulp.nl/