Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Doe mee aan Burgernet!

  Uitkijken naar verdachten? Meehelpen vermisten terug te vinden? Dat kan gemakkelijk door mee te doen aan Burgernet. Samen maken we het veiliger!

  Stel dat uw vader, moeder, kind of buurkindje vermist wordt. Om welke reden dan ook. Stelt u zich eens voor dat binnen een paar minuten honderden mensen in uw omgeving u en de politie helpen om uit te kijken. En hem of haar snel terugvinden. Of stel dat er bij u ingebroken wordt en de inbreker ontkomt? Als u het signalement van de dader via 1-1-2 aan de politie kunt doorgeven, dan kan de politie direct honderden mensen – Burgernetdeelnemers – in de omgeving vragen mee uit te kijken naar de dader. Uw spullen kunnen dan direct terecht zijn, én de dader snel gepakt.

  Wat is Burgernet?

  Burgernet is een telefonisch netwerk van de politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Samen werken we zo aan veiligheid.
  Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan: inbraken, overvallen, vermissingen of doorrijden na een ongeval. 

  Wat maakt dit netwerk zo uniek?

  • Burgernet werkt met spraak- en sms-berichten, alsmede met e-mailberichten
  • Burgernet bereikt naast mobiele nummers ook vaste telefoonaansluitingen
  • Burgernet is lokaal gericht en bereikt haar deelnemers binnen ieders eigen postcodegebied
  • Aan Burgernet deelnemen op meer adressen (werk- en/of vakantieadres) in Nederland met hetzelfde telefoonnummer is mogelijk
  • Burgernetacties zijn automatisch gekoppeld aan een Twitter-account, voor Burgernet Noord-Holland via @Burgernet_NH
  • Burgernet heeft ook een App waarmee overal berichten kunnen worden ontvangen.

  Doe ook mee en wordt BN’er!

  Inmiddels zijn er ca 1,5 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort. Eén op de tien Burgernetacties wordt opgelost dankzij tips van deelnemers. Dit aantal kan nog succesvoller worden. Help ook mee en wordt vandaag nog Burgernetdeelnemer. Ga naar burgernet.nl en meld je aan. Deelname aan Burgernet is gratis.