Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Politienetwerk Roze in Blauw - Amsterdam

Roze in BlauwBinnen de politie Amsterdam bestaan verscheidene netwerken die zich richten op specifieke groepen. Eén van die netwerken is "Roze in Blauw". Dit netwerk behartigt de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders binnen en buiten de politie.  

De leden van Roze in Blauw staan klaar voor mensen die melding willen doen van discriminatie, belediging, mishandeling of diefstal wegens hun geaardheid. Ze bieden een luisterend oor, kunnen doorverwijzen of bemiddelen bij het doen van aangifte. Ook zijn zij onder andere aanwezig bij evenementen als de Dodenherdenking bij het homomonument (4 mei), Roze Zaterdag en de Gay Pride.

Waar kun je terecht?
Gediscrimineerd, beledigd, mishandeld of bestolen omdat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender bent? Meld dat altijd bij de politie! Bel bij spoed direct 112 of achteraf 0900-8844

Praat je liever met een medewerker van het netwerk “Roze in Blauw”? Bel dan 088-169 1234 of mail: rozeinblauw@amsterdam.politie.nl.      

Je kunt rekenen op goede opvang. Wij gaan zorgvuldig om met je privacy.

Doelstellingen netwerk Roze in Blauw

Extern:

  • Verhogen van de aangifte- en meldingsbereidheid van burgers uit de lesbische-, homo-, biseksuele- en transgender-gemeenschap (LHBT) en het verlagen van de drempel om dat te doen;
  • Samenwerken met hulpverleningsinstanties, LHBT-belangengroeperingen en de LHBT-horeca in Amsterdam;
  • Onderhouden van contact met en het (zonodig) bieden van ondersteuning aan de LHBT-netwerken van de Nederlandse en buitenlandse politiekorpsen;
  • Onderhouden van relaties en het (zonodig) bieden van hulp en ondersteuning aan internationale LHBT-belangenorganisaties.
  • Versterken van de identiteit van de regionale politie-eenheid Amsterdam door zichtbaarheid van de LHBT-politiecollega’s. 

Intern:

  • Een aanspreekpunt en vraagbaak zijn voor alle medewerkers van de politie-eenheid Amsterdam;
  • Het creëren van een bewustzijn bij collega’s met betrekking tot problemen die specifiek zijn voor de LHBT-gemeenschap;
  • Het monitoren van LHBT-gerelateerde incidenten;
  • Het inzetten van specifieke "roze" expertise door operationele ondersteuning te bieden bij de afhandeling van LHBT-gerelateerde (recherche)onderzoeken.

Twitter en Facebook
www.twitter.com/rozeinblauw
http://www.facebook.com/rozeinblauw.ams