Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Zorg voor effectief cameratoezicht

  Camera's kunnen onderdeel uitmaken van uw maatregelenpakket om inbraken, overvallen en andere vormen van criminaliteit of geweld en agressie te voorkomen.

  Als u wilt dat camerabeelden kunnen leiden tot opsporing van de dader dan moeten deze beelden van voldoende kwaliteit zijn om identificatie en/of herkenning mogelijk te maken. Het doel van het cameratoezicht, de gewenste kwaliteit en uw budget bepalen de keuze voor het systeem. Meer informatie vindt u op www.kvk.nl onder de zoekterm camerabewaking.

  Privacy

  Cameratoezicht is in verband met privacy gebonden aan regels. U vindt informatie op http://www.collegebeschermingpersoonsgegevens.nl/. Neem niet de eerste de beste camera, maar laat u goed adviseren. Gecertificeerde Cameratoezicht Installatiebedrijven en BORG-erkende Technisch Installatiebedrijven adviseren, monteren en certificeren binnen de geldende regelingen en voorschriften. U vindt zo'n bedrijf bij u in de buurt op http://www.preventiecertificaat.nl/.

  Advies

  Wilt u eerst een onafhankelijk advies? Informeer dan bij uw branche naar de mogelijkheden of zoek op www.hoeveiligisuwzaak.nl een onafhankelijke VKB-adviseur, die aan de eisen van het Ministerie van Economische Zaken voldoet. Ook vindt u meer informatie over cameratoezicht op de website van www.hetccv.nl onder dossier cameratoezicht. Daar kunt u ook de handreiking cameratoezicht downloaden.

  Enkele tips voor effectief cameratoezicht

  • Hang camera's op de goede plek. Denk om de juiste hoogte, beeldhoek, vrij zicht en voldoende verlichting rekening houdend met spiegelingen en tegenlicht
  • Soms kan al worden volstaan met één camera en recorder, bijvoorbeeld gericht op de ingang
  • Maak kenbaar dat u gebruik maakt van cameratoezicht (wettelijk verplicht!)
  • Controleer regelmatig de beeld- en opnamekwaliteit
  • Plaats de registratieapparatuur op een veilige plaats