Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Politiespreekuur via webcam

Wijkagenten op huisbezoek bij alle inwoners in Teteringen

De Teteringse wijkagent Willem Janssen biedt als extra service tijdens het spreekuur de mogelijkheid om via webcam met hem in contact te komen. De wijkagent hoopt, met de inzet van beeldcommunicatie de inwoners die overdag niet in de gelegenheid zijn gebruik te maken van het spreekuur, tegemoet te komen. Daarnaast is de wijkagent te vinden op Twitter. De wijkagent gebruikt Twitter om nog meer en zo optimaal mogelijk met de buurtbewoners te communiceren.

Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur contact via de webcam 

Wijkagent Willem Janssen: "Het digitale spreekuur is ideaal om snel en makkelijk in contact te komen met de inwoners van Teteringen en de diverse bedrijven op de industrieterreinen in Breda-Noord. Met behulp van de eigen pc/tablet (met webcam) kan vanaf iedere locatie rechtstreeks met mij gesproken worden. Ik hoop met deze extra service ook de forensen in het gebied, die fysiek niet het spreekuur bij kunnen wonen, te bereiken.". De wijkagent beschikt zelf ook over een webcam en is tijdens het gesprek in beeld. Het spreekuur is iedere dinsdagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur. Extra digitale spreekuren worden door de wijkagent via Twitter bekend gemaakt.

Nieuwe mogelijkheden voor contact

De politie zoekt naar allerlei mogelijkheden om in contact te komen met de inwoners van haar regio. De webcam is een nieuw middel dat de inwoners van Teteringen en de bedrijven op de bedrijventerreinen in Breda-Noord de kans biedt om persoonlijk met de politie in contact te komen. Met de inzet van beeldcommunicatie groeit het netwerk van onze wijkagent. "Ik verwacht dat bewoners sneller bereid zijn om te helpen bij het bestrijden van criminaliteit. Twittergebruikers kunnen nu nog meer betrokken worden bij de veiligheid en de leefbaarheid in hun eigen woonomgeving."

Digitaal spreekuur: wat en hoe?

Wilt u ook digitaal uw vraag stellen? U kunt door middel van een webcam met microfoon via Skype uw vraag stellen aan Willem Janssen. Het gesprek is vertrouwelijk en kan door niemand worden gezien.

Om te beginnen

Stap 1: log in op Skype op elk gewenst moment. Heeft u nog geen Skype? Download het hier gratis: www.skype.com/intl/nl/get-skype
Stap 2: zoek naar wa_bredanoord03 en voeg deze toe

Digitaal Spreekuur

stap 1: log in op Skype tijdens het digitale spreekuur en zet uw speakers aan
stap 2: test uw webcam en microfoon (bijvoorbeeld via een Skype testgesprek)
stap 3: zoek contact met wa_bredanoord03
stap 4: indien de wijkagenten in gesprek zijn, kunt u een chatbericht in Skype achterlaten

Abonneren op berichten

Via Twitter kunnen gebruikers korte berichtjes (maximaal 140 tekens) publiceren, die weer door anderen gelezen kunnen worden. Iedere twitteraar kan op die manier op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar hij mee bezig is, wat hij van plan is of wat hem bezighoudt. De berichtjes kunnen niet alleen gelezen worden op een computer, maar ook op andere communicatiemiddelen zoals smartphones en tablets. Het twitteraccount van de wijkagenten betreft is gelijk aan de skype-naam: wa_bredanoord03.