Ga naar content
Mijn buurt: 
goes +5.0km
Verander locatie

Mega hennepstekkerij opgerold in Goes

Laatste update:

Goes - Woensdag 6 januari jl. in een loods aan de Scottweg een zeer grote hennepstekkerij opgerold. In totaal zijn er in diverse ruimten 555 stekplanten en 5.023 stekjes aangetroffen.

Belgisch onderzoek

De zaak komt aan het rollen nadat op verzoek van de Belgische justitie een onderzoek is ingesteld in een loods aan de Scottweg. Uit een Belgisch onderzoek is na de aanhouding van vijf verdachten naar voren gekomen dat daar vermoedelijk een grote hennepkwekerij aanwezig is.

Vermoeden bevestigd

De bevestiging volgt nadat de loods omstreeks 11.00 uur is binnengetreden. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn in verschillende grote ruimten zeer professionele kwekerijen in werking. Nooit eerder is in Zeeland een hennepstekkerij van dergelijke omvang opgerold.  Een medewerker van het energiebedrijf Delta constateert dat de energiemeter is gemanipuleerd en dat er dus sprake is van stroomdiefstal. Hiervan is aangifte gedaan.

Strafrechtelijke afhandeling

Diezelfde middag is de loods helemaal leeggehaald en zijn de spullen in opdracht van de dienst Domeinen Roerende Goederen afgevoerd. De aanwezige hennepplanten zijn ter plaatse vernietigd en in een verzegelde container weggebracht. Deze zaak wordt verder door de Belgische justitie strafrechtelijke afgehandeld in combinatie met het daar lopende onderzoek.