Ga naar content
Mijn buurt: 
roosendaal +5.0km
Verander locatie

PokémonGO spelers ook op jacht naar inbrekers

Laatste update:

Roosendaal - De politie in Roosendaal roept PokémonGo spelers op om in hun zoektocht naar de stripfiguurtjes ook hun ogen en oren open te houden op de plekken waar zij komen en verdachte situaties te melden via 112.

De Pokémon Go rage slaat ook toe in Roosendaal.  Veel mensen zijn op straat en spelen het spel op hun telefoon. Politieteam Roosendaal ziet mogelijkheden om Pokémonjagers in te zetten en zo woninginbrekers af te schrikken. Denise van Zundert van het politieteam : “Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go spelers tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto’s en / of een signalement van een verdacht persoon. Let wel op, de stripfiguurtjes zijn vaak verstopt op plekken die niet – of moeilijk – toegankelijk zijn. Dit kan leiden tot meldingen van verdachte personen, die achteraf gewoon Pokémonjagers blijken te zijn.
 

 

Veiligheid

De politie blijft wel waarschuwen dat de jacht op de virtuele stripfiguurtjes soms gevaarlijke en ongewenste situaties op kan leveren. Vooral wanneer spelers alleen maar naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Let op de veiligheid van omstanders en jezelf en houd je aan de geldende verkeersregels. Zorg er voor dat je geen overlast  veroorzaakt door zomaar in iemands achtertuin te klimmen, verplaats je niet op verboden of afgesloten terrein en voorkom dat je je op gevaarlijke plaatsen zoals een langs een spoorlijn begeeft.