Ga naar content
Mijn buurt: 
Capelle aan Den IJssel, Nederland +5.0km
Verander locatie

Politie belaagd na aanhouding verdachten straatroof

Laatste update:

Capelle aan den IJssel - Een 32-jarige man werd dinsdag rond 16.45 uur op de Reigerlaan in Capelle aan den IJssel door vier mannen beroofd van zijn gouden ketting.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen

Hij belde 112 en gaf een signalement door van de berovers. Een groot aantal eenheden stelde in de omgeving een onderzoek in. Nabij winkelcentrum de Koperwiek zagen agenten drie mannen lopen die onder andere qua kleding voldeden aan het doorgegeven signalement. De agenten herkenden de mannen bovendien als personen die eerder voor soortgelijke feiten en geweldsmisdrijven zijn aangehouden.

Zij werden staande gehouden voor een gesprek, maar waren direct recalcitrant en voldeden bovendien niet aan wat nou net de bedoeling was: blijven staan. De agenten kregen het vermoeden dat ze er vandoor wilden gaan. Toen een agent één van de staande gehouden mannen belette weg te lopen, keerde deze zich tegen de politie. De 18-jarige Capellenaar werd daarop aangehouden en verzette zich direct. Voor een tweede man die staande was gehouden een reden om de agenten ook aan te vallen.

De twee agenten werden door de 17-jarige zo in het nauw gedreven dat ze spoedassistentie van collega’s moesten inroepen. Terwijl ze hun handen vol hadden aan de aanhouding, hinderden zo’n dertig tot veertig omstanders en familieleden de hulpverleners.

De agenten merkten dat de aangehouden verdachte zich gesterkt voelde door de bemoeienis van de omstanders, waarbij sommigen zelfs aan de agenten trokken. Dit bleek te gaan om een groep van vijftien personen. Eén van de agenten moest hen wegduwen om een veilige werkruimte te creëren. Dit werkte bij veertien personen. Een vijftiende, een vrouw, bleef hinderen en werd na een aantal nieuwe waarschuwingen om afstand te houden gepepperd en aangehouden.

De drie in eerste instantie staande gehouden mannen zitten vast. Hun betrokkenheid bij de overval wordt bekeken. Daarnaast werd de vrouw aangehouden voor belemmering, net als een man die zich niet onbetuigd liet.

Veel omstanders hebben de dik twintig minuten durende aanhoudingen gefilmd. Zo circuleert een ingekort fragment al op het internet van een zus van twee aangehouden verdachten. De politie ontvangt graag alle gemaakte opnames. Die kunnen worden geupload via onderstaand tipformulier.