Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Politie Zeeland-West-Brabant naast 0900-8844 ook via WhatsApp bereikbaar

Laatste update:

Roosendaal - Vanaf 18 maart is het in de politie eenheid Zeeland-West-Brabant mogelijk om via WhatsApp vragen te stellen of meldingen te doen. Vanmiddag is het Politie WhatsApp nummer 06-12207006 geopend.

Geen spoed, wel politie

De politie biedt meerdere manieren om meldingen te doen. Via internet, telefoon en aan het bureau kon al gemeld worden. Deze manieren blijven. Nu komt daar deze manier bij. 

Hoe werkt het?

De burger stuurt via telefoonnummer 06-12207006 een WhatsAppbericht met zijn melding. Dat kan zijn over overlast, afspraken, aanrijding materieel, zorgmeldingen etc. De politiemedewerker neemt contact op met melder. In principe eerst via WhatsApp, maar terugbellen of eventueel mailen is ook een optie. De melding wordt zoals gewoonlijk opgenomen in de politiesystemen.

De berichten worden uitgelezen van 07.00 uur tot 22.00 uur, 7 dagen in de week. Het is dus niet bedoeld voor 112 spoedmeldingen. Dit project loopt alleen in de eenheid Zeeland-West-Brabant en niet bij andere politie eenheden in Nederland. Het is ook niet hetzelfde als Buurtpreventie WhatsApp, maar een nieuw kanaal. 

Dienstverlening

De politie werkt aan de kwaliteit van haar dienstverlening. Met de komst van WhatsApp biedt zij een extra service aan burgers om meldingen te doen op een snelle en toegankelijke manier.