Ga naar content
Mijn buurt: 
Garyp +5.0km
Verander locatie

Hennepkwekerij en drugslab aangetroffen

Laatste update:

Suwâld - De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij en een drugslab ontdekt in en bij een boerderij aan de Aldemiede in Suwâld. Na het aantreffen werd een persoon aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), is bezig het drugslab te ontmantelen.

Aangetroffen drugslab in loods boerderij Suwald

Bewoner aangehouden

De politie ging dinsdagochtend naar de boerderij omdat uit onderzoek naar voren was gekomen dat er mogelijk een hennepkwekerij in de boerderij aanwezig zou zijn. In de boerderij werd een kwekerij aangetroffen met tientallen hennepplanten. Een 43-jarige man werd aangehouden. De man staat ingeschreven op het adres. In een loods op het terrein werd vervolgens een laboratorium aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Het LFO is in Suwald en doet nader onderzoek naar het soort synthetische drugs en is bezig het lab te ontmantelen. De kwekerij wordt geruimd en alle goederen worden vernietigd. 

Verder onderzoek

Het politieonderzoek gaat uiteraard verder. De aangehouden verdachte wordt in de loop van de dag door rechercheurs gehoord. Daarnaast verricht forensische opsporing sporenonderzoek in het drugslab. 

Gevaarlijke situatie

Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.