Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Namens de dokter

Laatste update:

Haarlem - Op woensdagavond werd een 86-jarige man uit Haarlem het slachtoffer van dieven die er met geld en pasjes vandoor gingen. De politie verzoekt eventuele getuigen en/of slachtoffers om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 18.45 uur werd er aangebeld bij de man. Hij deed open en voor de deur stond een vrouw die verklaarde namens de huisarts een bezoek af te leggen. De vrouw droeg ook een bordje op haar kleding, maar omdat de man slechtziend was. Kon hij niet lezen wat er op stond.

Binnen verdraaide de vrouw een stoel, waarop het slachtoffer moest gaan zitten. De vrouw verrichte zogenaamde medische handelingen, waarbij zij er voor zorgde dat hij niet achterom kon kijken. In de ‘behandeltijd’ is vermoedelijk een tweede persoon de woning binnen gekomen die er met pasjes en geld vandoor ging. De diefstal werd pas later ontdekt, toen de vrouw allang weg was.

De dader is een vrouw met een licht getint uiterlijk. Hij was 35 tot 40 jaar oud, met een lengte van 1,65 tot 1,70 meter. De vrouw droeg zwart haar tot op haar schouders en sprak gebrekkig Nederlands.

2017038535