Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Politie onderzoekt geweldsincident Perim

Laatste update:

Zaandam - Dinsdagavond rond 22.55 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een schietincident had plaatsgevonden aan de Perim. Eén persoon zou zwaargewond en bewegingloos op de grond liggen.

De gealarmeerde agenten waren zeer snel ter plaatse en zagen één slachtoffer op de grond liggen. Om het slachtoffer stonden drie personen. De politie benaderde het viertal met getrokken wapen en praatte de drie personen die om het slachtoffer stonden naar de grond. Eén van deze personen had een vuurwapen in zijn hand en negeerde in eerste instantie de bevelen van de politie. Nadat één van de agenten een waarschuwingsschot had gelost, liet hij het wapen vallen en ging de man op zijn buik liggen. Vervolgens kon de politie de vier personen boeien. Twee van de vier bleken echter getuigen te zijn van het incident en zijn direct losgemaakt.  Een 64-jarige man uit Zaandam die het vuurwapen vast had, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer, een 49-jarige man uit Zaandam, werd naar het ziekenhuis gebracht en werd aldaar aangehouden en bleek ook verdachte. Hij is in het ziekenhuis aangehouden.
De recherche onderzoekt wat de aanleiding voor het is. Wel is duidelijk geworden dat de 49-jarige verdachte niet is neergeschoten. De politie doet nader (sporen)onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

2017144592