Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterdam +5.0km
Verander locatie

Steekincident met dodelijke afloop, metro 53

Laatste update:

Amsterdam - Donderdagavond 27 juli 2017 kort na 18.00 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden in metro 53 richting Gaasperplas. Een 38-jarige man uit Amsterdam is hierbij dodelijk gewond geraakt. De politie heeft kort na het incident een 27-jarige Amsterdammer als verdachte aangehouden.

Politieauto met zwaailicht in de nacht

Omstreeks 18.00 uur komt de melding binnen dat iemand is neergestoken in metro 53. Deze metro staat op dat moment stil op de halte Venserpolder. Als agenten daar aan komen, treffen ze inderdaad een zwaargewond slachtoffer aan. Het slachtoffer wordt nog gereanimeerd, maar tevergeefs. Hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. 

Op basis van een duidelijk signalement kan ondertussen verderop op het perron een verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verhoor.

Onderzoek en beelden

De recherche doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Er is sporenonderzoek gedaan en verschillende getuigen zijn al gehoord.

Bent u getuige geweest van het steekincident neem dan contact op met het rechercheteam. Zij kunnen u ook in contact brengen met slachtofferhulp.

Heeft u informatie neem dan contact op via 0900-8844. Ook is het mogelijk om via het tipformulier uw informatie te verstrekken en beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.