Ga naar content
Mijn buurt: 
Hengelo,Bronckhorst,Nederland +5.0km
Verander locatie

Gewapende overval op kapperszaak, vier verdachten aangehouden - UPDATE

Laatste update:

Apeldoorn - Dinsdagavond rond 20 uur is er op de Eglantier een kapperszaak overvallen. Vier jongens (Apeldoorners van 14, 16 en 19 jaar oud en een 14-jarige jongen uit Vorden) zijn kort na de overval aangehouden.

Een van de jongens, die in het bezit was van een vuurwapen of iets wat er sterk op leek, kwam de zaak binnen en eiste geld. De anderen stonden buiten op de uitkijk. De jongens zijn er vervolgens te voet met een geldbedrag vandoor gegaan. Het personeel van de winkel belde meteen 112 en meerdere politie-eenheden gingen direct op zoek naar de daders. Ook werd een Burgernetactie opgestart en is de politiehelikopter ingezet om mee te zoeken.

burgernet
 

 

 

 

 

 

 

 

Door verschillende getuigen die reageerden op de Burgernetmelding werden de verdachten gezien. Mede dankzij deze tips zijn vier verdachten gelokaliseerd aan de Ploegersdonk. Daar stonden de vier jongens bij elkaar. Toen de jongens die zich niet konden legitimeren werden gefouilleerd kwam de vermoedelijke buit van de overval te voorschijn. Hierop zijn ze alle vier aangehouden.

De jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Bij de overval raakte gelukkig niemand gewond.

2017470023 SP

 

UPDATE - 13 oktober

In het onderzoek dat volgde op de aanhouding van de jongens werd vrij snel duidelijk dat één van de 14-jarige jongens niet bij de overval betrokken was geweest. Hij is woensdag heengezonden. 

De andere drie jongens zitten nog vast. Het gaat om twee Apeldoornse jongens van 16 en 19 en de jongen uit Vorden, die op moment van aanhouding 14 was maar inmiddels 15 geworden is.

De politie onderzoekt nog wat ieders rol is geweest bij de overval.