Ga naar content
Mijn buurt: 
8581 Elahuizen, Nederland +5.0km
Verander locatie

Meerdere aanhoudingen na flinke vechtpartij in Koudum

Laatste update:

Koudum - Na een vechtpartij in de Ds. L. Tinholtstraat op zondag 22 oktober rond 03.00 uur in Koudum heeft de politie vijf jongemannen aangehouden. Het gaat om een drie (24,22 en 20 jaar) uit de gemeente Súdwest-Fryslân en twee (22 en 20 jaar) uit de gemeente de Fryske Marren.

In de boeien, aangehouden

De politie kreeg een melding van meerdere vechtpartijen in het gemeenschapscentrum de Klink. De beveiliging zag zich genoodzaakt de zaak te ontruimen. Zij vroegen assistentie van de politie. Toen de bezoekers eenmaal buiten waren keerde het publiek zich massaal tegen de aanwezige agenten.

Charges

 Er kwamen meerdere eenheden en ook de politiehond werd ingezet. Agenten stonden op linie met de lange wapenstok en hebben charges uitgevoerd om de menigte uiteen te drijven en op afstand te houden. Iemand in de menigte viel flauw en moest behandeld worden door medewerkers van de ambulance.

Belaagd

Niet alleen de agenten maar ook de ambulancebroeders werden gehinderd in hun werk. Tijdens de aanhoudingen werden collega’s in de rug belaagd waardoor zij opnieuw de wapenstok moesten gebruiken. Een van de verdachten trapte in de politieauto het raam van het achterportier eruit.

Vijf verdachten vast

De vijf verdachten zitten nog vast en de we doen onderzoek. Om ons werk te kunnen doen, mogen agenten als dat nodig is geweld gebruiken. Wanneer we dat mogen doen kun je hier lezen. Soms is er geen andere keuze. Zo ook afgelopen nacht.

Geweld tegen hulpverleners

We vinden agressie en geweld tegen onze medewerkers en andere hulpverleners onacceptabel. Wij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd ons werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers tolereren we niet. We zetten ons in om iedereen zo goed mogelijk te helpen, wel vragen we wederzijds respect. Natuurlijk begrijpen we emoties maar we hebben geen begrip voor agressie en geweld.