Ga naar content
Mijn buurt: 
2012 +5.0km
Verander locatie

Verkeersmisdraging leidt tot ernstig gewonde

Laatste update:

Vijfhuizen - Het vermoedelijke gedrag van de bestuurder van een Volkswagen Caddy heeft woensdagmiddag voor een ravage gezorgd op de N205 tussen Vijfhuizen en Hoofddorp. De verdachte bleef na het ongeval echter niet bij de aanrijding achter, maar ging er vandoor.

Hoewel het kenteken van de leaseauto bekend is, wil de politie om een goed beeld van het ongeval te krijgen, graag in contact komen met getuigen die de aanrijding of de aanleiding daartoe hebben gezien. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Rechts inhalen

Omstreeks 16.15 uur reed een personenauto op de linker rijstrook van de N205 in de richting van Hoofddorp. Achter hem reden meer auto’s. Plotseling werd de bestuurder aan de rechterzijde ingehaald door een Volkswagen Caddy. De bestuurder hiervan bleef even naast hem rijden en maakte allerlei gebaren. Toen de bestuurder een armgebaar terug maakte, gaf de bestuurder van de Caddy gas en stuurde naar links. Vervolgens ging hij vol op zijn rem staan, waardoor de auto’s achter hem op de Caddy en op elkaar botsten in een kop-staartbotsing. Naast de Caddy waren drie auto’s bij de aanrijding betrokken. De bestuurder van de middelste van de drie auto’s, een 50-jarige man uit Lisse, raakte ernstig gewond. Hij moest onder motorbegeleiding van de Koninklijke Marechaussee worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een 43-jarige vrouw en een 17-jarig meisje uit Krommenie, die als passagier in een van de auto’s zaten, raakten eveneens gewond en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuurder nog niet achterhaald

De bestuurder van Caddy ging er vandoor. Zijn auto is inmiddels teruggevonden en in beslag genomen. De bestuurder zelf kon nog niet worden achterhaald.

2018024823