Ga naar content
Mijn buurt: 
Rotterdam +5.0km
Verander locatie

Man overleden na schietpartij Riederlaan

Laatste update:

Rotterdam - Een 46-jarige man uit Rotterdam heeft een schietpartij vanmiddag aan de Riederlaan niet overleefd. Hij werd dodelijk getroffen, nadat een man bij een ruzie zijn wapen afvuurde. De vermoedelijke dader, een 26-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.

Detail afzetlint

Het slachtoffer en de dader maakten deel uit van een groep die ruzie kreeg voor de deur van een winkel aan de Riederlaan in Rotterdam-Zuid. Die ruzie verplaatste zich op enig moment naar binnen. Daar werd het fatale schot gelost.
Twee agenten die in de buurt van het incident aan het werk waren, hoorden het schieten. Zij renden naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Hierdoor konden ze de verdachte bij het verlaten van de winkel aanhouden. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten. Naar de aanleiding van de ruzie wordt onderzoek gedaan. Uit het onderzoek is inmiddels wel gebleken dat de betreffende winkel niets met het incident te maken had en feit dat een en ander zich juist bij deze winkel afspeelde, op toeval berust.

(Foto: stockfoto politie)