Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Explosief aangetroffen op plein ’40-‘45

Laatste update:

Amsterdam - Twee onbekend gebleven personen hebben vannacht op een geldautomaat op het Plein ’40-’45 een explosief aangebracht. Het explosief is niet afgegaan en de twee zijn weggereden op een scooter. De politie stelt een onderzoek en in vraagt getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden.

Politieauto met zwaailicht in de nacht

Rond 03.00 uur krijgt de politie een melding dat twee personen iets op een geldautomaat aanbrengen. De twee personen, beiden ongeveer 1,80 m lang, leeftijd tussen de 18 en 23 jaar, in het zwart gekleed, met een horizontale witte streep, zijn kennelijk gestoord tijdens hun ‘werkzaamheden’ en rijden weg op een donker gekleurde Vespa Sprint. Ze hadden een grote zwarte tas bij zich.

Op aangeven van de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) komt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse en stellen een onderzoek in. Het explosief dat is aangetroffen is door EOD in het buitengebied tot ontploffing gebracht.
 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=k-XkkevR9qc

Getuigenoproep

Heeft u informatie met betrekking tot het veroorzaken van deze levensgevaarlijke situatie op het Plein ’40-’45 en u heeft nog niet met de politie gesproken of heeft u beeldmateriaal van de scooterrijders voor en na 03.00 uur, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of maak gebruik van het tipformulier, waarmee men ook beeldmateriaal ter beschikking kan stellen van de recherche.