Ga naar content
Mijn buurt: 
Helmond +5.0km
Verander locatie

Uitzending Bureau Brabant maandag 25 februari

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Beek en Donk, Helmond, Eindhoven, Oisterwijk - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 25 februari hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals twee woningovervallen in Beek en Donk en Oisterwijk. Hiernaast tonen we beelden van de daders van een diefstal uit een lunchroom in Helmond en een overval op een boekenwinkel in Eindhoven.

Gewapende overval op een woning in Beek en Donk

Een oma, haar dochter en kleindochter worden op donderdagochtend 22 november vorig jaar in hun huis aan de Pater de Leeuwstraat overvallen. Een man wacht hen in de tuin op, bedreigt ze met een pistool, gaat mee het huis in en dwingt oma de kluis te openen. Hij pakt geld uit de kluis en gaat er weer vandoor. We hebben de dader op beeld!

De slachtoffers hebben gedaan wat ze konden. Geluisterd naar de overvaller en het allerbelangrijkste, het kleine meisje proberen te beschermen. Maar zo’n klein meisje voelt wel degelijk aan wat er gebeurt en voelt de angst van haar moeder. Wij moeten die overvaller vinden en u kunt daarbij helpen!

Een gewapende overval op de READ SHOP in Eindhoven

Een boekenwinkel aan het Cassandraplein werd op vrijdagavond 8 februari, iets meer dan twee weken geleden, overvallen. Op de beschikbare camerabeelden zien we dat een man bij de kassa een medewerkster bedreigt en geld uit de kassa eist. Als hij tevreden is met de buit draait hij zich om en loopt ogenschijnlijk kalm de winkel weer uit. Help mee deze dader te vinden.

Man steelt tas uit Helmondse lunchroom ZIEN

Een man steelt op zondag 14 oktober een tas uit een lunchroom aan de Markt. Hij vraagt of hij even van het toilet gebruik mag maken. Dat mag. Maar zover komt het niet, want hij heeft hele andere plannen. Hij loopt achter de bar, pakt daar een tas en verstopt die onder kledingstukken die hij over zijn arm heeft geslagen. En zo weet hij toch de zaak uit te lopen. Hopelijk zorgen deze duidelijke beelden ervoor dat de man snel wordt gevonden.

Een grove woningoverval in Oisterwijk

Een moeder en haar zoon werden op zaterdagnacht 24 november door twee gewapende mannen overvallen in hun huis aan de Scheepersdijk. Terwijl de moeder en zoon beiden op de bank zitten staan er ineens twee mannen, waarvan een met pistool, in de woonkamer. Ze roepen om de kluis en proberen de vrouw vast te binden met duct tape. Die zet het op een gillen waarop de daders toch maar weer vertrekken. De mannen rennen vervolgens zonder buit weg in de richting van de Gemullehoekenweg. Een camera in de buurt maakte interessante beelden. Niet van twee, maar van vijf jongemannen, waarvan de politie denkt dat ze met de overval te maken hebben. We reconstrueren deze overval. Help ons mee deze overvallers te vinden!

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.