Ga naar content
Mijn buurt: 
Heijenrath +5.0km
Verander locatie

Aanhouding voor winkeloverval

Laatste update:

Simpelveld - Afgelopen maandag heeft de politie een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een winkeloverval. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De overval in kwestie vond maandagmiddag 21 januari rond 16.00 uur plaats in een winkel op de Irmstraat in Simpelveld. Drie overvallers wisten een medewerkster onder bedreiging van een vuurwapen sigaretten afhandig te maken. Vervolgens sloegen ze op de vlucht. Bij de overval vielen geen gewonden.

Hulp publiek

Meteen diezelfde dag is er sporen- en buurtonderzoek opgestart. Daarnaast werd via burgernet en getuigenoproepen de hulp van het publiek ingeroepen. Mede doordat daar gehoor aan werd gegeven kon een week later een verdachte, een 14-jarige jongeman uit Gulpen-Wittem, worden aangehouden.

Onderzoek gaat door

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Daarnaast wordt ook nog onderzocht in hoeverre er een verband is met andere overvallen die in deze periode hebben plaatsgevonden. De politie dankt eenieder die gehoor heeft gegeven aan de getuigenoproep.