Ga naar content
Mijn buurt: 
Blitterswijck +5.0km
Verander locatie

Verdachte aangehouden na aantreffen grondstoffen

Laatste update:

Wellerlooi - Het Team Ondermijning Limburg heeft vrijdag de eigenaar van een loods in Wellerlooi aangehouden nadat daar een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werd aangetroffen.

Naar aanleiding van een onderzoek namen politiemedewerkers vrijdag een kijkje in een loods waar het vermoeden was dat er mogelijk een productielocatie voor drugs was gevestigd. Deze werd niet aangetroffen maar wel werd een grote hoeveelheid grondstoffen aangetroffen. In de loods werden ook chemicaliën en andere benodigdheden voor het productieproces aangetroffen en in beslag genomen.

Daarop is de eigenaar van de loods aangehouden. Ook de woning van de verdachte aan de Looierweg is doorzocht. Daar troffen agenten een vuurwapen en cashgeld aan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die informatie hebben, worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Aanpak ondermijning

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. Zij doet dat door integrale samenwerking met gemeenten, provincies, RIEC Limburg, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie is bedoeld om te raken en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.