Ga naar content
Mijn buurt: 
Eersel, Nederland +5.0km
Verander locatie

Drie verdachten aangehouden na achtervolging

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke Eenheid

Driebergen, Eersel - De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen in de leeftijd van 24 tot 36 aan op verdenking van het bezit van harddrugs. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf.

14 kilogram heroïne op tafel

Rond twee uur ’s nachts kwam een ANPR-hit binnen van een voertuig welke in verband werd gebracht met verdovende middelen. Dit was op de A67 in de buurt van tankstation Oeienbosch. De agenten hebben het voertuig aan de kant gezet en aan een controle onderworpen. Een van de mannen kon zich niet legitimeren en is direct aangehouden en in een politievoertuig geplaatst in afwachting van overbrenging naar het politiebureau.

Veertien kilo heroïne

Tijdens de controle troffen de agenten een grote weekendtas aan in de kofferbak. Achteraf bleek hier heroïne in te zitten. Op het moment dat de agenten de tas eruit haalden, sprong de bestuurder terug het voertuig in en reed met hoge snelheid weg richting Eersel. Vervolgens koos de vluchtende bestuurder het hazepad richting België. De agenten positioneerden tijdens deze achtervolging hun voertuig voor de auto van de verdachten en dwongen hen tot stoppen. Omdat de auto van de verdachten hierdoor beschadigd raakte kwam deze tot stilstand in de berm van de A67. De bestuurder en de bijrijder zijn aangetroffen in de greppel en aangehouden. 

Ook het politievoertuig raakte beschadigd tijdens deze actie en is evenals de auto van de verdachten afgetakeld.