Ga naar content
Mijn buurt: 
Vlissingen +5.0km
Verander locatie

Phishing en frauduleus pinnen in Opsporing Verzocht

Laatste update:

Amsterdam - Vlissingen - Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdag 29 oktober beelden van een man, die met gestolen bankgegevens afrekende in een elektronicawinkel in Amsterdam. De hulp van het publiek wordt ingeroepen om hem te vinden.

Op 12 november 2018 ontdekte een vrouw uit Vlissingen dat bijna 20.000 euro van haar bankrekening was gestolen. Toen ze eerder probeerde om via Markplaats een paar schoenen te verkopen, bleek een potentiele koper een geraffineerde dief. De Vlissingse werd slachtoffer van phishing toen ze onbewust haar bankgegevens aan de dief gaf.

Politieonderzoek

Tijdens het politieonderzoek zijn beelden opgevraagd. De politie wil weten wie de man herkent, die zeker drie telefoons en een smartwatch ter waarde van 2.500 euro afrekende in een elektronicawinkel aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam-Zuid? Het bedrag werd vervolgens bij de vrouw uit Vlissingen afgeschreven.

Opsporingsbericht

Het is nog niet bekend wie deze man is. In een speciaal opsporingsbericht staan foto’s van hem.

Uitzendingen

De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 29 oktober, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 30 oktober kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2 rond 11.55 uur.