Ga naar content
Mijn buurt: 
kampen +5.0km
  Verander locatie

  Kampen Bewoner aan de Kronkelwilg thuis bestolen en opgesloten

  Laatste update:

  Kampen - Op woensdagmiddag 16 december 2020, werd door een bewoner aan de Kronkelwilg in Kampen de deur geopend voor de afgesproken verkoop van Pokémonkaartjes. Deze zogenaamde kopers sloten de verkoper tegen zijn wil op in zijn eigen huis en gingen er met de kaartjes vandoor. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

  Gele jas motoragent

  Rond de klok van 15.00 uur, heeft de aangever een afspraak met een koper. Op dat tijdstip stonden twee mannen voor de deur en werden vervolgens binnengelaten. Eenmaal binnen wordt er gesproken met elkaar en werden de goederen getoond. Daarna ontstaat een situatie waarbij de aangever wordt weggelokt en vervolgens in de kast werd geduwd en opgesloten. De twee mannen zagen kans om met de kaartjes de woning te ontvluchten. De politie werd direct gebeld en even later werd de man bevrijd. Geschrokken deed hij zijn verhaal. In de woning en in de omgeving werd door de politie forensisch onderzoek verricht en werd met omwonenden gesproken. Ook was de politie in de wijde omgeving op zoek naar de daders van deze diefstal.

  Signalementen van de daders

  Op basis van de verklaring van het slachtoffer kon het volgende signalement van de daders worden gegeven

  • Dader 1: Een man van rond de 30 jaar oud, 1.80 meter lang, smal postuur, donkere huidskleur en kort kroes haar. Opvallend was de spierwitte jas die de man droeg. De dader droeg een mondkapje.
  • Dader 2: Een man van rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, getinte huidskleur maar lichter dan dader 1. Deze man had opvallend blauwe ogen. Hij droeg een pet, sportieve kleding en een blauw mondkapje.

  Gebruikt voertuig

  Op basis van het onderzoek bleek dat deze twee mannen vermoedelijk in een donkerkleurige auto zijn weggereden. Vermoedelijk een Audi A3.

  Getuigenoproep

  De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van 15.00 uur, deze twee mannen hebben zien aankomen of zien vertrekken. Ook willen we graag weten wie deze mannen in combinatie met de grijze vermoedelijke Audi hebben gezien. Hierbij is de politie geïnteresseerd in alle informatie, over bijvoorbeeld de rijrichting. Ook zijn eventuele dashcambeelden van groot belang. Ook zoekt de politie in de omgeving naar beveiligingscamera’s. Hierop zijn mogelijk de daders en/ of het voertuig op te zien.

  Hebben wij u nog niet gesproken en hebt u deze mannen gezien of de grijze Audi of weet u meer over deze diefstal in de woning aan de Kronkelwilg? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan op M 0800-7000.

   

  2020594868 RV

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: