Ga naar content
Mijn buurt: 
Vlissingen, Nederland +5.0km
Verander locatie

Getuigen gezocht van laffe beroving

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Vlissingen - Een 89-jarige man is donderdagavond beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd was er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald. Dit slachtoffer vertrouwt nu niemand meer.

Detailfoto van een zwaailicht

Een jaar geleden werd het slachtoffer benaderd door een man die klusjes in zijn tuin wilde doen. Hij gaf hem toen 50 euro om wat spullen te kopen. De man verdween met de 50 euro en kwam nooit meer terug.

Terugbrengen

Op donderdag 9 juli 2020 om 18.30 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld bij zijn woning aan de Irislaan. De man stond voor de deur met een vrouw. Hij wilde de 50 euro terug geven. Het slachtoffer liet het tweetal binnen. Maar toen ging het mis. De verdachten lieten een vals briefje van 50 euro achter en pakten de man zijn portemonnee af. Het tweetal verdween. Later bleek dat er in korte tijd 1.250 euro van de rekening van het slachtoffer was gehaald. Meerdere eenheden snelden naar de woning toen er door een buurtbewoner gebeld was. Een zoekactie naar de verdachten mocht echter niet baten. Vandaar dat we de bewoners van Vlissingen oproepen om mee te helpen dit duistere tweetal op te sporen.

Signalement

De mannelijke verdachte betreft iemand met een buitenlands uiterlijk, hij sprak Nederlands en had een rode pet op. Hij heeft meerdere tatoeages op zijn armen en een baardje. De vrouw had ook een petje op met daaronder lang zwart haar. Ze was gekleed in een lange zwarte jurk en heeft een slank postuur. Ze verplaatsten zich op een bakfiets en zijn na hun laffe daad in de richting van de President Rooseveltlaan gereden.

Contact

Mocht u het tweetal zien bel dan 112. Mocht u informatie hebben over dit tweetal bel dan 0900-8844. Heeft u mogelijk camerabeelden van het stel meldt dit dan via de banner bij dit bericht of bel met 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem doen via de site van Meld Misdaad Anoniem of bellen met 0800-7000. Uw informatie kan waardevol zijn.