Ga naar content
Mijn buurt: 
3607 +5.0km
Verander locatie

Gewapende overval op kapperszaak opgelost

Laatste update:

Maarssen - De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden in verband met de gewapende overval op een kapperszaak in Maarssen, op 7 maart. Eerder zijn al twee andere verdachten aangehouden. Met vier aanhoudingen is de zaak nu opgelost.

In de boeien, aangehouden

Rond 16:45 uur zaterdagmiddag stormen twee overvallers de dameskapper aan de Kennedylaan binnen. Ze bedreigen de aanwezigen met een groot mes en een slagwapen. Ook eisen ze inhoud van de kassa. Een andere verdachte staat op de uitkijk bij de deur. Als ze de buit binnen hebben, stappen ze in een vluchtauto. De bestuurder is verdachte nummer vier.

Bewakingsbeelden
Een getuige noteert het kenteken van de auto en hierdoor kan de politie al snel de 20-jarige bestuurder uit Utrecht aanhouden en later een 17-jarige jongen uit Utrecht. Bewakingsbeelden van camera’s in de omgeving werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Na de uitzending kwamen er tips binnen. Met die informatie en uitgebreid onderzoek kon de recherche de identiteit van de twee jonge overvallers vaststellen. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht.

Rechter
De vier verdachten moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. De drie minderjarige verdachten zijn onder voorwaarden vrij in afwachting van het proces. De meerderjarige verdachte zit nog vast.