Ga naar content
Mijn buurt: 
Verander locatie

Gezochte man (33) in Etten-Leur dankzij alerte voorbijgangers aangehouden

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Etten-Leur - De politie heeft dinsdagmiddag 31 maart mede dankzij twee alerte voorbijgangers de 33-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die gezocht werd vanwege het aantreffen van vier overleden familieleden zaterdag in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur. Hij is de vader van het gezin. Er wordt rekening mee gehouden dat zij door misdrijf om het leven zijn gekomen. Het onderzoek naar de toedracht loopt echter nog.

Agent praat in portofoon

Zaterdagavond 28 maart werden in een woning aan de Dasseburcht de vrouw, de moeder en de twee kinderen van de 33-jarige man dood aangetroffen. Agenten gingen ter plaatse omdat een familielid geen contact met de bewoners kreeg. De 33-jarige man was niet aanwezig in de woning. Er werd een zoekactie naar hem gestart omdat hij mogelijk betrokken is bij de dood van zijn gezin.

Naam en foto vrijgegeven

In overleg met de Officier van Justitie werden zondag 29 maart de naam en foto van de 33-jarige man vrijgegeven. Ook werden oproepen geplaatst op de sociale media van de politie en in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.  Er kwamen circa 50 tips binnen. Vanmiddag gaf een voorbijganger omstreeks 15.10 uur telefonisch aan de politie door dat hij de gezochte man zag lopen op een viaduct over de A58 bij het Trivium. Een tweede melder bleef zijn positie doorgeven waarna de verdachte kon worden aangehouden. Het rechercheteam zet het onderzoek naar de toedracht van de dood van de vier familieleden van de verdachte voort