Ga naar content
Mijn buurt: 
oosterhout +5.0km
Verander locatie

Twee hennepkwekerijen gevonden

Laatste update:

Breda, Roosendaal - Via een anonieme melding is de wijkagent van de wijk Hoge Vucht in Breda vanmiddag op een hennepkwekerij gestuit in een woning. Vanuit die kwekerij bleek er een link te zijn met een mogelijk kwekerij in een woning in Roosendaal. Ook die is geruimd. Er zijn twee mannen aangehouden en twee andere verdachten worden snel opgeroepen voor verhoor. Verder is er nog contant geld en drie wapens in beslag genomen.

Agent heeft hennepplant in handen

De wijkagent ging op donderdag 7 mei 2020 op pad met in haar hand een anonieme melding van een mogelijke kwekerij in een woning aan de David ’t Kindtstraat in haar wijk Hoge Vucht. De melding was juist want in de woning werd een kwekerij met bijna 290 planten gevonden. Goede samenwerking met de woningbouwstichting leverde een link op met een woning aan de Elisadonk in Roosendaal. Ook daar ging een team naar binnen en vond daar een kwekerij met 120 planten. Twee verdachten werden daar aangehouden, twee andere zullen snel uitgenodigd worden voor verhoor.

Geld en wapens

De twee verdachte mannen worden verantwoordelijk gehouden voor beide kwekerijen. De mannen, woonachtig in Breda en 47 en 52 jaar oud zijn naar het bureau gebracht. Er werd verder nog 6000 euro aan contant geld gevonden, twee machetes en een gasdrukwapen.

Melden helpt

Deze casus bewijst maar eens dat melden zin heeft. Wilt u uw woonomgeving ook veiliger maken meld dan als u een verdachte situatie ziet. Dat kan via 0900-8844 of via 0700-8000 als u dat liever anoniem wilt doen.