Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterdam-Zuid, Amsterdam, Nederland +5.0km
Verander locatie

Update steekincident Lauernessestraat: voertuig aangetroffen

Laatste update:

Amsterdam - Donderdagmiddag 15 oktober 2020 werd op de Lauernessestraat een 39-jarige man neergestoken. Het slachtoffer had online een afspraak gemaakt om daar zijn auto te verkopen. Van een verkoop kwam het echter niet: naar alle waarschijnlijkheid heeft de ‘koper’ het slachtoffer in plaats daarvan neergestoken en zijn auto gestolen. De politie zoekt dringend naar twee verdachten en mensen met meer informatie over het incident.

Update 16-10-2020:
De bij het steekincident gestolen auto werd niet lang na middernacht vrijdag 16 oktober in Amsterdam aangetroffen. Het voertuig is inbeslaggenomen en uiteraard zal er sporenonderzoek plaatsvinden. Heeft u dit voertuig gezien tuusen donderdag 17.00 uur en kort na middernacht vrijdag? Dan hoort de recherche dat alsnog graag. De toestand van het slachtoffer is momenteel stabiel.

Incident:
Om 17.00 uur die middag komt de melding binnen dat iemand op de Lauernessestraat neergestoken zou zijn. Ter plaatse treffen agenten inderdaad een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer kan nog net vertellen dat hij zijn auto zou gaan verkopen, maar dat op de afspraak aangekomen de ‘koper’ hem heeft neergestoken en bestolen van zijn auto. Direct daarna moet het slachtoffer naar het ziekenhuis worden overgebracht. Op dit moment wordt hij daar behandeld aan zijn verwondingen.
Agenten zoeken na het incident in de omgeving uitgebreid naar twee verdachten en/of het voertuig, maar treffen deze helaas niet aan. 

Voertuig aangetroffen

De verdachten betreffen twee mannen. Het gestolen voertuig is een zwarte Mercedes SUV GLE-Klasse met het kenteken ZD-091-D. Inmiddels heeft de politie het voertuig aangetroffen en inbeslaggenomen. Heeft u de auto ergens zien staan/rijden na donderdag 17.00 uur en tussen vrijdag 00.45 uur? Neem dan contact op met de politie.

Informatie delen

Heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: