Ga naar content
Mijn buurt: 
Amsterdam, Nederland +10.0km
Verander locatie

Collega verwond tijdens aanhouding

Laatste update:
Woordvoering:
Amsterdam

Amsterdam - Op dinsdag 19 januari 2020 is een politieagente gewond geraakt tijdens een aanhouding op het Centraal Station in Amsterdam. Een 22-jarige verdachte is hierbij aangehouden voor wederspannigheid en de mishandeling van een politieambtenaar in functie.

GTPA

Rond 17:20 uur surveilleert de agente met haar collega’s in de omgeving van het Centraal Station. Tijdens de surveillance zien de politieagenten een voertuig met meerdere inzittenden, die zich niet aan de corona maatregelen houden. Tijdens de controle blijkt dat een aantal inzittenden ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich heeft. Als de agenten hierop willen acteren, werkt één van de inzittenden niet mee en geeft de agente een vuistslag in het gezicht. Deze man wordt later alsnog aangehouden. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan en de verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)

Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.