Ga naar content
Mijn buurt: 
Enschede, Nederland +25.0km
Verander locatie

Politie zoekt potentiele getuigen onder passagiers en personeel van treinen en roeiers

Laatste update:

Almelo - Het rechercheteam dat het misdrijf onderzoekt waarbij een 14-jarig meisje uit Almelo is overleden wil met alle potentiële getuigen in contact komen.

Zicht vanaf de spoorbrug op de plaats delict.

Zicht vanaf de spoorbrug op de plaats delict.

Keolis en NS

Daarom verzoekt de politie de reizigers en het personeel van spoorwegbedrijven Keolis en de Nederlandse Spoorwegen die op zondag 10 januari tussen 14.30 uur en 17.15 uur zich verplaatsten tussen Almelo en Wierden om zich te melden als ze bijzonderheden hebben gezien aan het Wendelgoor in Almelo.

Uit onderzoek is inmiddels vast komen te staan dat op cruciale momenten een trein van Keolis en/of de NS (langzaam) langs het plaats delict reed. De politie wil uiteraard iedereen spreken die een bijdrage kan leveren aan het achterhalen van de waarheid. Daarom zullen er posters in de wagons van Keolis worden gehangen en wordt deze oproep gedeeld binnen de spoorwegbedrijven. Vanuit de trein is er zicht op de plaats delict.

Blauwe Mercedes

Het rechercheteam zocht ook de inzittende van een blauwe Mercedes. De bestuurder parkeerde dit voertuig omstreeks 16.20 uur in de omgeving van de spoorbrug nabij het kanaal in Almelo. Deze bestuurder heeft zich inmiddels gemeld en gaat met het team in gesprek. 

Roeiers

Het team heeft ook meerdere tips gekregen over het feit dat er een roeiboot met waarschijnlijk drie inzittenden heeft gevaren over het kanaal ter hoogte van de spoorbrug. Ook met deze roeiers wil de politie in contact komen.

Neem contact met ons op