Ga naar content

Politie zoekt met helikopter naar overvallers supermarkt Schiedam

Laatste update:

Schiedam - Vrijdagavond 11 januari is een supermarkt aan de Malmo overvallen. De politie zette een grote zoekactie op touw waarbij onder meer een helikopter werd ingezet.

Politiehelikopter Eurocopter type EC135

Rond 19.30 uur kwam bij de meldkamer een overvalalarm binnen. Vervolgens bleek dat rond dat tijdstip twee onbekende mannen de supermarkt waren binnengekomen. De twee bedreigden aanwezig personeel en klanten met wapens. Vervolgens maakten ze een onbekend geldbedrag buit en gingen er vandoor. Bij de overval raakte niemand gewond.

Zoekactie

De politie zette na het binnenkomen van de melding direct een zoekactie op touw. Met meerdere eenheden werd in de omgeving van de supermarkt uitgekeken naar het tweetal. Ook werd een helikopter ingezet. Via Twitter en Burgernet werden de signalementen van de mannen verspreid. Dit heeft niet geresulteerd in de aanhouding van de overvallers.

Getuigen

Het onderzoek wordt verder voortgezet. Zo is de Forensische Opsporing een sporenonderzoek gestart. Ook zijn getuigen van de overval gehoord.

De overvallers betroffen twee mannen van ongeveer 20 jaar met een Noordafrikaans uiterlijk. Een van hen had een ringbaard, beide droegen een zwarte jas.

Mensen die getuige zijn geweest van de overval, de twee mannen herkennen of hebben gezien en nog niet met de politie hebben gesproken, worden gevraagd contact op te nemen.  Voor tips kunt u bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).