Ga naar content

Politie zoekt getuigen overval woning

Laatste update:

Leeuwarden - De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over een overval die zaterdagavond 29 december rond 18.15 uur plaatsvond in een woning aan de Molenstraat. Rond dat tijdstip drongen drie mannen een woning binnen door met een palen stamper de voordeur met grof geweld te forceren.

De bewoner was op dat moment niet thuis. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen. Na hun daad vertrokken de mannen en renden het Westerpark in en lieten de palen stamper achter. Alle drie mannen droegen donkere kleding.

Palenstamper

De politie wil graag in contact komen met mensen die weten wie de eigenaar van deze palen stamper is (geweest) of wie deze in gebruik heeft gehad of weet waar deze thuishoort. Mogelijk zijn er ook mensen geweest die de verdachten met dit voorwerp hebben zien lopen of eventueel in en uit een auto hebben zien laden.

Hondenbezitters en jeudige getuigen

Ook zijn wij op zoek naar hondenbezitters die tussen 18.00 uur en 18.30 uur in het Westerpark aanwezig waren om hun hond uit te laten. Mogelijk hebben deze iets gezien wat met de overval te maken kan hebben gehad. Net voor de overval werd door jongeren vuurwerk op een vlonder afgestoken.  De politie komt graag in contact met deze jeugd of mensen die weten wie dit vuurwerk heeft afgestoken. Zij kunnen mogelijk net voor of net na de overval verdachte personen in het park of de naaste omgeving hebben gezien. Mocht u informatie over deze zaak hebben dan kunt u de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.