Ga naar content

Inbreker raakt gewond bij schietincident

Laatste update:

Zwartsluis - In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 januari werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Grote Kranerweerd. De politie zag bij het bedrijf een witte auto staan. Toen een van de agenten uitstapte, gaf de bestuurder van deze auto gas en reed in de richting van de agent.

politieauto voor noodhulp spoedt naar plaats delict

De agent riep dat de auto moest stoppen. Deze bleef naderen en de agent kreeg de indruk dat de bestuurder op hem in wilde rijden. Hij schoot vervolgens met zijn pistool op de auto.

De andere politieagent kwam ook uit de auto toen zijn collega de schoten loste waarna hij ook op de auto schoot. Tevens werd er een schot gelost op een persoon die voor het bedrijfspand verscheen en daarna het pand invluchtte.

In het pand werd een 27-jarige man uit Ede aangetroffen die gewond was aan zijn been door het geloste schot. In het pand werd ook een 24-jarige man uit Amsterdam aangetroffen. Beide mannen werden aangehouden. De man uit Ede werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto met de bestuurder wist te ontkomen. De auto werd in de ochtend van 8 januari aangetroffen aan de Gele Plomp in Zwartsluis.

Naast het strafrechtelijke onderzoek door de politie Oost-Nederland, doet de Rijksrecherche onderzoek naar het gebruikte (vuurwapen)geweld in deze zaak.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die de auto, een witte Seat, hebben zien rijden in de omgeving. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven op telefoonnummer 0800-7000.
(2013002366)