Ga naar content

Melding van inbraak leidt naar hennepkwekerij

Laatste update:

Gouda - De politie heeft zaterdagavond 15 juni een hennepkwekerij in een woning aan de Groenhovenweg aangetroffen en ontmanteld. In eerste instantie kreeg de politie de melding dat er mogelijk was ingebroken in de woning. De politie trof echter een hennepkwekerij aan die net geknipt was.

Er stonden 136 potten met resten van hennepplanten. Alle goederen en restanten zijn in beslag genomen en vernietigd. De 46-jarige bewoner van het pand heeft zich later aan het bureau gemeld waarna hij werd aangehouden.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.