Ga naar content

Overvallenteam houdt acht verdachten aan

Laatste update:

Hoofddorp - Het overvallenteam en de politie van Hoofddorp hebben in het onderzoek naar verschillende overvallen acht verdachten aangehouden.

Meerdere overvallen

De aangehouden verdachten zijn in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar en afkomstig uit Hoofddorp, Beinsdorp en Lisserbroek. De hoofdverdachte is een 17-jarige Hoofddorper. Hij werd vorige week aangehouden door een arrestatieteam en is vrijdag 18 maart door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Twee andere verdachten konden eind vorige week aangehouden worden en vanmorgen werden in het onderzoek naar de overvallen nog eens 5 verdachten aangehouden.
Met de aanhouding van deze groep verdachten, meent de politie meerdere overvallen te hebben opgelost in Hoofddorp, waaronder overvallen gepleegd in 2012 en 2013 op o.a. een videotheek, een pizzeria en een tankstation.

Nepvuurwapens en bivakmutsen

Op meerdere adressen hebben vorige week en vanmorgen doorzoekingen plaatsgevonden, waarbij o.a. 6 nepvuurwapens, hoeveelheden geld en kledingstukken werden aangetroffen. Al deze goederen zijn in beslag genomen. De inbeslag genomen nepvuurwapens en kleding zijn meer dan vermoedelijk gebruikt bij het plegen van een aantal van deze overvallen.
Alle verdachten zijn ingesloten en de rechercheurs zetten het onderzoek voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mer dan alleen opsporing

De politie doet niet alleen aan opsporing om de overvallen te stoppen. Bij de aanpak van overvallen in Hoofddorp e.o. werkt de politie nauw samen met de gemeente Haarlemmermeer en het RPC (Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding).
In
het RPC Kennemerland werken overheid, politie én ondernemers samen aan de bestrijding van criminaliteit. Met als doel: een veilig klimaat voor ondernemers. Wat is daarvoor nodig? Dat ondernemers adviezen krijgen over bijvoorbeeld het ophangen van camera's in hun bedrijf en allerlei tips om overvallen te voorkomen. En dat zij tijdens overval- en agressietrainingen leren hoe te handelen in zo'n situatie. Verder houdt de politie intensief toezicht in overvalgevoelige gebieden en zet alle mogelijke middelen (Burgernet) in om overvallers zo snel mogelijk te kunnen aanhouden. Een bundeling van krachten, oftewel integrale samenwerking, is dé sleutel tot een succesvolle aanpak van overvallen.