Ga naar content

Overval op snackbar: twee aanhoudingen

Laatste update:

Nieuw-Vennep - Op woensdagavond hield de politie twee mannen aan die ervan verdacht worden eerder op de avond een snackbar in Nieuw-Vennep te hebben overvallen. Bij de aanhouding is een verdachte gewond geraakt, nadat hij door de politie werd neergeschoten.

Onderzoek

Op woensdagavond omstreeks 21.45 werd een snackbar aan het Handelplein in Nieuw-Vennep overvallen door twee mannen, waarbij personeel werd bedreigd met een slagwapen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Bij de overval vielen geen gewonden. Onduidelijk is nog of er iets is buitgemaakt.

Na de overval verdwenen de daders rennend in de richting van de Laan van Norma. Getuigen hadden gezien dat de verdachten een steeg in renden. Hierop werd de omgeving door de politie afgezet. Met behulp van een politiehond werden de tuinen van de aan de steeg gelegen woningen doorzocht.

De verdachten bleken een woning aan de Laan van Norma te zijn binnengedrongen, waar de bewoner werd bedreigd met het (mogelijke)vuurwapen. Toen een van de verdachten naar buiten kwam terwijl hij de bewoner onder schot hielden, greep de politie in. Beide verdachten konden worden aangehouden. Het gaat om twee 17-jarige mannen uit Amsterdam. Een van de verdachten werd bij de aanhouding in zijn schouder geschoten. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn ingesloten.

Zoals gebruikelijk zal, op verzoek van het Openbaar Ministerie, de Rijksrecherche een onderzoek instellen naar het vuurwapengebruik door de politie.