Ga naar content

Politie zoekt verdwenen spullen uit woning echtpaar Exloo

Laatste update:

Exloo - De politie is op zoek naar verdwenen spullen uit de woning van het overleden echtpaar uit Exloo. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat onder meer een Ipad, laptop en twee mobiele telefoons uit de woning aan de Bosrand zijn verdwenen.

Na aantreffen van het overleden echtpaar op zondag 28 juli kan de politie op grond van het voorlopige toxicologische onderzoek, de sectie, het forensische onderzoek en het tactische onderzoek nog geen eenduidige doodsoorzaak aangeven. Er moeten nog aanvullende uitslagen van het toxicologische onderzoek binnenkomen. Ook zijn er nog voorwerpen naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Pas als deze uitslagen er zijn, kan mogelijk meer over de doodsoorzaak worden gezegd.

Speciale apparatuur

Wel vindt de politie het verdacht dat er diverse goederen uit de woning zijn verdwenen. Met behulp van medewerkers en speciale apparatuur van de Koninklijke Landmacht is op dinsdag 10 september in de woning nauwgezet gezocht naar de verdwenen spullen. De verdwenen Ipad, laptop, fototoestel, rijbewijs en mobiele telefoons werden tijdens dit minutieuze onderzoek niet gevonden. De politie gaat er daarom vanuit dat deze spullen uit de woning zijn verdwenen.

Oproep

De politie is zodoende nadrukkelijk op zoek naar informatie over de verdwenen goederen. Het betreft allereerst een Ipad, model Mini, zwart van kleur, serienummer: F4KK2EVDF193. Het serienummer staat op de achterkant van het apparaat gegraveerd.

Mobiele telefoons

Ook zijn twee mobiele telefoons zoek. Het betreft een Nokia, type 3120c-1, met het IMEI-nummer: 355723029419346. De tweede verdwenen telefoon betreft een Sony, type R 600 met het IMEI-nummer: 350352821039618.

 

Laptop

Verder is een laptop van het merk

Medion, type Akoya E6226 (MD 98730) 15,6 inch, onbekend serienummer, verdwenen.

Andere goederen

Ten slotte worden ook nog een fototoestel vermoedelijk van het merk Panasonic, type DMC-T27, in ieder geval gelijkend aan het fototoestel op de foto en het rijbewijs van de overleden vrouw gemist.

Vragen

De politie heeft vanwege de verdwenen spullen enkele vragen aan het publiek. Wie heeft in de periode vanaf woensdag 25 juli één of meer van de omschreven goederen tweedehands gekocht of in bezit gekregen? De politie vraagt aan deze mensen nadrukkelijk het serienummer van de apparaten te checken. Wie herkent één van deze goederen of een combinatie van deze goederen en/of kan meer informatie geven over de verdwenen spullen? En wie heeft in de periode van 25 tot en met 28 juli iets gezien wat afwijkend of anders was in Exloo. Bijvoorbeeld verdachte personen, voertuigen of gedragingen. Een aanknopingspunt in de herinnering kan het optreden van zanger Chris de Roo zijn, die woensdag 24 juli een optreden bij eetcafé de Smidse in Exloo heeft verzorgd. Getuigen kunnen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of de Criminele Inlichtingen Eenheid via 088-1673775 contact opnemen met de politie.

Aanknopingspunten

Het onderzoek is nog in volle gang. Het rechercheteam van de politie hoopt met behulp van informatie over de verdwenen goederen nieuwe aanknopingspunten te krijgen in het onderzoek naar de doodsoorzaak van het echtpaar.