Ga naar content

Start Campagne ‘Schipper niet met drank’ in Aalsmeer

Laatste update:

Aalsmeer - Op zaterdag 19 april is in Aalsmeer bij het Westeinder Paviljoen aan de Westeinderplassen de campagne "Schipper Niet Met Drank" van start gegaan. Wethouder Ad Verburg van Gemeente Aalsmeer lichtte het belang van de campagne toe.

Op zaterdag 19 april is in Aalsmeer bij het Westeinder Paviljoen aan de Westeinderplassen de campagne "Schipper Niet Met Drank" van start gegaan. Wethouder Ad Verburg van Gemeente Aalsmeer lichtte het belang van de campagne toe.

Wethouder Verburg: ’Het seizoen voor de pleziervaart is weer aangebroken en helaas gebeurt het te vaak dat een schipper gedronken heeft en zorgt voor ongelukken op het water.’ Op het water gelden niet voor niets strenge regels voor alcoholgebruik. Om deze regels onder de aandacht te brengen is de campagne ‘Schipper niet met drank’ ontwikkeld. De campagne is een samenwerking tussen gemeente Aalsmeer, Stadsregio Amsterdam en politie Amsterdam.’

‘Ik ben er best trots op dan vandaag de campagne "Schipper Niet Met Drank" in Aalsmeer van start gaat op onze Westeinderplassen, toch het grootste binnenmeer van Nederland. Aalsmeer heeft dus naast de bloemen, veel andere mogelijkheden voor recreatie,’ aldus wethouder Verburg.

Politieboten gingen gelijk na de start het water op om campagnemateriaal uit te delen aan recreatieschippers op de Westeinderplassen. Na deze informatieve actie controleert de politie - net als op de weg - tijdens diverse acties schippers op alcoholgebruik.

 

Wethouder Verburg neemt de eerste folder in ontvangst