Ga naar content

Project 'Waaks' start in Waalwijk

Laatste update:

Waalwijk - Alle (geregistreerde) hondenbezitters in Waalwijk hebben vandaag een brief in de bus gekregen met de uitnodiging om mee te werken aan een nieuw initiatief voor buurtpreventie; het project Waaks.

Buurtpreventie

Waaks is een samenwerkingsverband van politie, gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en criminaliteit tegen te gaan. Met de inzet van hondenbezitter hoopt de politie extra ogen en oren in de wijk te krijgen. Vaak lopen zij met hun viervoeter dezelfde ronde en herkennen zo afwijkende zaken. Door dit op zo'n moment via de reguliere politienummers 0900-8844 of 112 aan de politie te melden, hoopt de politie de heterdaadkracht te verhogen.

Aanmelden

Hondenbezitters kunnen zich voor het project Waaks aanmelden via het e-mailadres Waaks.Waalwijk@mw-brabant.politie.nl of aan het politiebureau aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. Na aanmelding ontvangt de deelnemer binnen enkele weken een aanmeldbevestiging en uitleg in welke situaties de politie gebeld kan worden. Het project Waaks vindt plaats in navolging van enkele wijken in Den Haag.