Ga naar content

Hennepkwekerij in woning aangetroffen

Laatste update:

Voorschoten - De politie heeft woensdag 5 maart in een woning aan de Kortenaerlaan een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden in totaal 760 planten in beslag genomen.

Na klachten van omwonenden over een henneplucht, gingen agenten poolshoogte nemen bij de woning. Omdat ook de agenten de geur van hennep roken, besloot de politie de woning binnen te gaan. Binnen werden in verschillende ruimtes henneppplanten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Er was niemand aanwezig in de woning. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij.

Meld hennepkwekerijen

Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Er gaan miljarden euro’s om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel. Bovendien leveren hennepkwekerijen overlast en gevaar voor de buurt op. Tien procent van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.