Ga naar content

Politie onderzoekt herkomst witte heroïne

Laatste update:

Amsterdam - Op de late avond van woensdag 25 februari zijn drie Deense toeristen van 21, 22 en 24 jaar onwel geworden na het gebruik van witte heroïne die werd verkocht als cocaïne. De politie kreeg een melding dat een persoon onwel was geworden op de Leidsekruisstraat. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer, waarna hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Politiemensen die met zijn reisgenoten stonden te praten, zagen dat twee van hen ook onwel werden. Ook zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het drietal is, na behandeling, inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Ambulance

Onderzoek heeft uitgewezen dat de drie mannen witte heroïne hadden gebruikt die hen verkocht was als cocaïne. Van de persoon die hen vermoedelijk het spul verkoopt op de Stadhouderskade ter hoogte van het Leidse Bosje, is beeldmateriaal. De recherche is op zoek naar mensen die de man op de beelden herkennen. Er kan contact worden opgenomen met de recherche via het tipformulier bij Gezocht & Vermist, telefonisch via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven via 0800-7000.

Naar aanleiding van dit incident is in Amsterdam een nieuwe waarschuwingscampagne gestart om mensen te waarschuwen. Alle informatie daarover is hier te lezen.

 

Witte heroine